ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ COOKIES

Χρησιμοποιούμε Cookies για τη διασφάλιση της καλύτερης περιήγησης στο www.starpharmacy.gr. Αν συνεχίσετε την πλοήγηση, θα θεωρηθεί ότι αποδέχεστε την πολιτική μας.

Αποδοχή

Αιμορροΐδες 

Αιμορροΐδες

Οι Αιμορροίδες ειναι διογκωμένες φλέβες που βρίσκονται στο  ορθό,στο έντερο και κυρίως στον πρωκτό.Εμφανίζονται ως ένα μπλέ εξόγκωμα που είναι θρόμβοι αίματος.Προκαλούνται συνήθως από την αυξημένη πίεση που ασκείται στις φλέβες κατά τις κενώσεις.Γι αυτό πρέπει οι κενώσεις να γίνονται αβίαστα πράγμα που επιτυγχάνεται  με κατανάλωση τροφών πλούσιω...

Οι Αιμορροίδες ειναι διογκωμένες φλέβες που βρίσκονται στο  ορθό,στο έντερο και κυρίως στον πρωκτό.Εμφανίζονται ως ένα μπλέ εξόγκωμα που είναι θρόμβοι αίματος.Προκαλούνται συνήθως από την αυξημένη πίεση που ασκείται στις φλέβες κατά τις κενώσεις.Γι αυτό πρέπει οι κενώσεις να γίνονται αβίαστα πράγμα που επιτυγχάνεται  με κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ίνες.Αιμμοροίδες εμφανίζονται συχνά στις Γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ,αλλα και μετά τον τοκετό.

Αίτια

Παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν αύξηση της πίεσης στις φλέβες κοντά στο ορθό περιλαμβάνουν:

  • Πίεση κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου
  • Αν χρειάζεστε πολύ ώρα στην τουαλέτα για την κένωση του εντέρου σας
  • Χρόνια διάρροια ή δυσκοιλιότητα
  • Παχυσαρκία
  • Εγκυμοσύνη
  • Πρωκτική επαφή κατά τη σεξουαλική συνεύρεση
  • Διατροφή που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Οι αιμορροΐδες είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν όσο μεγαλώνετε, επειδή οι ιστοί που στηρίζουν τις φλέβες στο ορθό έντερο και τον πρωκτό σας μπορεί να αποδυναμωθούν.

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Πρόληψη αιμορροιδων με:

α) την αύξηση των φυτικών ινών στη διατροφή (πράσινα λαχανικά, χόρτα, ψύλλιο, προϊόντα δημητριακών ολικής αλέσεως, κλπ )

β) τη μείωση των τροφών που μπορεί να δράσουν ερεθιστικά (καρυκεύματα, οινόπνευμα, καφεΐνη )

γ) την αύξηση πρόσληψης υγρών

δ) τη σωματική άσκηση (κίνηση)

ε) τη ρύθμιση των κενώσεων σε καθημερινή βάση

Περισσότερα

Αιμορροΐδες 

Προβάλλονται 1 - 1 από 1 αντικείμενο
Προβάλλονται 1 - 1 από 1 αντικείμενο