ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ COOKIES

Χρησιμοποιούμε Cookies για τη διασφάλιση της καλύτερης περιήγησης στο www.starpharmacy.gr. Αν συνεχίσετε την πλοήγηση, θα θεωρηθεί ότι αποδέχεστε την πολιτική μας.

Αποδοχή

Μύκητες Ποδιών 

Μύκητες Ποδιών

Οι μύκητες των ποδιών (tinea pedis) είναι συχνά μια χρόνια και επίπονη δερματοπάθεια που πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους, συνήθως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η πάθηση είναι γνωστή και ως το «πόδι του αθλητή» (athlete’s foot) καθώς οι αθλητές είναι από τις πιο ευπαθείς ομάδες. Το “πόδι του αθλητή“ συνήθως αναπτύσσεται μετ...

Οι μύκητες των ποδιών (tinea pedis) είναι συχνά μια χρόνια και επίπονη δερματοπάθεια που πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους, συνήθως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η πάθηση είναι γνωστή και ως το «πόδι του αθλητή» (athlete’s foot) καθώς οι αθλητές είναι από τις πιο ευπαθείς ομάδες. Το “πόδι του αθλητή“ συνήθως αναπτύσσεται μεταξύ των δακτύλων και οφείλει την ονομασία του στο ότι παρατηρήθηκε για πρώτη φορά σε αθλητές που γυμνάζονταν σε κλειστούς αθλητικούς χώρους και περπατούσαν ξυπόλητοι σε αποδυτήρια και ντους.Περίπου το 15% του πληθυσμού υποφέρει κάθε χρόνο από μύκητες στα πόδια. Η μόλυνση συνήθως οφείλεται είτε σε candida είτε σε δερματόφυτο. Η αντιμετώπιση των μυκητιάσεων στα πόδια ήταν μέχρι πρόσφατα δύσκολη καθώς η θεραπεία (αλοιφή, κρέμα, φάρμακο) δεν κατόρθωνε να αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημα. Σήμερα θεωρείται ότι υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία.

Περισσότερα