ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ COOKIES

Χρησιμοποιούμε Cookies για τη διασφάλιση της καλύτερης περιήγησης στο www.starpharmacy.gr. Αν συνεχίσετε την πλοήγηση, θα θεωρηθεί ότι αποδέχεστε την πολιτική μας.

Αποδοχή

Βάμματα 

Βάμματα

Τα βάμματα αποτελούν υψηλής συγκέντρωσης εκχυλίσματα βοτάνων σε αλκοολούχο διάλυμα.Η αλκοόλες έχουν τη δυνατότητα να εκχυλίζουν κυρίως τα αλκαλοειδή και φλαβονοειδή συστατικά των βοτάνων τα οποία έχουν κυρίως κατευναστικές ή διεγερτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες με ενδείξεις όπως το άγχος, η αϋπνία και το άλγος (π.χ. πονοκέφαλος, κράμπες εμμ...

Τα βάμματα αποτελούν υψηλής συγκέντρωσης εκχυλίσματα βοτάνων σε αλκοολούχο διάλυμα.Η αλκοόλες έχουν τη δυνατότητα να εκχυλίζουν κυρίως τα αλκαλοειδή και φλαβονοειδή συστατικά των βοτάνων τα οποία έχουν κυρίως κατευναστικές ή διεγερτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες με ενδείξεις όπως το άγχος, η αϋπνία και το άλγος (π.χ. πονοκέφαλος, κράμπες εμμήνου ρύσεως) ή ιώσεις και μολύνσεις (κρύωμα, γρίπη κλπ).Η συνηθέστερη βάση που χρησιμοποιείται είναι το αλκοολούχο διάλυμα αιθανόλης όπως είναι η βότκα, το τζιν ή το λευκό ρούμι σε συγκέντρωση 40-50%. Συχνά συστήνεται η παρασκευή ενός πιο ήπιου προϊόντος με χρήση διαλύματος αιθανόλης 25% που παραλαμβάνεται με ανάμιξη ενός μέρους καθαρής αιθανόλης με τρία μέρη νερού. Το θεραπευτικό βότανο που χρησιμοποιείται μπορεί να είναι σε φρέσκια ή αποξηραμένη μορφή ανάλογα με την πρόσβαση σε πρώτη ύλη, ωστόσο θα πρέπει να έχει εξασφαλισθεί η σχετική αποστείρωση από παθογόνους μικροοργανισμούς.

Περισσότερα